joi, 12 aprilie 2012

Rudolf von Sebottendorf si activităţile Societăţii Thule

Rudolf von Sebottendorf a fost pseudonimul lui Adam Alfred Rudolf Glauer care, de asemenea, folosit ocazional un alt alias, Erwin Torre. El a fost o figură importantă în activităţile Societăţii Thule, un post-război mondial organizaţie am politic german, care a fost un precursor al partidului nazist.
Glauer sa născut în Hoyerswerda, Germania, fiul de un driver de motor de la Dresda. El a folosit alias Sebottendorf, deoarece el a pretins că el a fost adoptat de familia Sebottendorf şi a avut o cerere pentru titlul de Conte. Dupa o cariera de marinar negustor, Glauer stabilit în Turcia în 1901 şi a devenit supervizor de o moşie mare acolo.
Glauer a fost profund influenţat de mistica sufită, alte filosofii orientale, şi, în special, scrierile lui Madame Blavatsky. El a folosit Blavatsky e Doctrina secretă de a lansa recreere propria mit germanic antic, positing vine un moment istoric în care el a teoretizat că rasa ariană va fi restaurat la gloria înainte de apariţia de o rasă de supraoameni. Glauer în cele din urmă a devenit prim motor din spatele Societatea Thule, care a fost unul din precursorii cele mai importante ale partidului nazist, deşi partidul nazist în sine, după ce a devenit ascendent, şterse Societatii Thule.
Societatea Thule, care a îmbrăţişat ideile de naţionalism extrem, misticism rasă, virulent anti-semitismului, şi oculte, a fost format la scurt timp după sfârşitul Primului Război Mondial de la München de către Glauer. Acesta a atras aproximativ 250 de adepţi înfocaţi din München şi aproximativ 1500, în mai mare Bavaria. Membrii Societatii Thule inclus Rudolf Hess, Dietrich Eckart, şi Alfred Rosenberg. Agenţii Thule infiltrat formaţiunile armate ale Partidului Comunist din München şi complotat să distrugă partidul, incubaţie intenţionează să-l răpească liderul partidului, Kurt Eisner, şi lansarea unui atac împotriva guvernului comunist din München pe 30 aprilie, 1919. Societatea Thule a început, de asemenea, propriul său ziar, Muncher Beobachter, în 1918, şi a abordat în cele din urmă organizatorul Anton Drexler de a dezvolta legături între societate şi diverse organizaţii de extremă dreaptă ale lucrătorilor din Munchen.
Drexler a contribuit la fuzionarea Societatii Thule, cu un partid muncitoresc, care a fost implicat cu. Organizarea fuzionat a devenit cunoscut sub numele de Deutsche Arbeiterpartei München (DAP). Acesta a fost DAP că Adolf Hitler a fost introdus în 1919. Cu 1 aprilie 1920, DAP a fost reconstituită în Partidul nazist, şi Glauer, care a fost acuzat de neglijenţă în pretins permite numele de cheie de mai multe Thule membrii societăţii să cadă în mâinile comuniştilor, rezultat în executarea de şapte membri, după atacul de la Munchen guvernului, în aprilie 1919, a fugit din Germania de Elveţia şi apoi Turcia. El sa întors în Germania, în ianuarie 1933, dar a fugit din nou în 1934. El a fost un agent al armatei germane de la Istanbul în perioada 1942-1945 (în timp ce se pare, de asemenea, lucra ca agent dublu pentru militară britanică). Glauer comis suicid sărind în Bosfor, la 8 mai 1945.