miercuri, 14 martie 2012

Operaţiunea Barbarossa ( operare Fritz )

Operaţiunea Barbarossa, numele original de operare Fritz, soldaţii germani luptă în Uniunea Sovietică, ca parte a Operatiunii Barbarossa, 1941. [Credit: NARA / U.S. Departamentul de Apărare] în timpul al doilea război mondial, nume de cod pentru invazia germană a Uniunii Sovietice, care a fost lansat pe 22 iunie 1941. Eşec al trupelor germane de a învinge forţele sovietice în campanie a semnalat un punct de cotitură crucial în război.Fundal
Deşi Adolf Hitler sa felicitat pe Pactul de neagresiune germano-sovietic din 1939 ca o chestiune de oportunitate, anti-bolşevismul a ramas sa mai emotionala profunda convingere ca al doilea război mondial a intrat al doilea an. După ocupaţia sovietică a statelor baltice şi din Basarabia şi nordul Bucovinei în iunie 1940, care a pus forţele sovietice în apropierea câmpurilor petroliere din România pe care depindeau Germania, Hitler de lungă durată interes în răsturnarea regimului sovietic a fost sporit. El a devenit acut suspect de intenţii ale liderului sovietic, Iosif Stalin, şi el a început să simtă că el nu ar putea permite să aştepte pentru a finaliza subjugarea Europa de Vest, aşa cum fusese iniţial planificat, înainte de a face cu Uniunea Sovietică.
Hitler şi generalii săi au programat iniţial invazia URSS de la mijlocul lunii mai 1941, dar necesitatea de neprevăzut de invadarea Iugoslavia şi Grecia, în luna aprilie a acelui an forţat să amâne campania sovietică la sfârşitul lunii iunie. A vitezei de victorii ale lui Hitler din Balcani ia permis să păstreze la acest calendar revizuit, dar "cele cinci săptămâni întârziere scurtat timpul pentru realizarea invazia din URSS şi a fost de a dovedi mai grave, deoarece, în 1941, iarna din Rusia va sosi mai devreme decât de obicei . Cu toate acestea, Hitler şi şefii de Oberkommando des Heeres (OKH, sau german Armata Înaltul Comandament)-anume, comandantul armatei, în şef, Walther von Brauchitsch, armata şi şeful Statului Major General, Franz Halder-au convins de faptul că Armata Roşie ar putea să fie învins în două sau trei luni şi că până la sfârşitul lunii octombrie, germanii s-ar fi cucerit toata partea europeană a Rusiei şi Ucraina, la vest de o linie care se întinde de la Arhanghelsk (Arhanghelul), la Astrahan. Invazia Uniunii Sovietice a fost dat iniţial numele de cod Operaţiunea Fritz, dar a şi început pregătirile, Hitler a redenumit-o Operaţiunea Barbarossa, dupa ce imparatul roman Frederick Barbarossa (a domnit 1152-1190), care a încercat să stabilească predominanta germană în Europa.
Pentru campania împotriva Uniunii Sovietice, germanii au alocat aproape 150 de divizii care conţin un total de aproximativ trei milioane de oameni. Printre aceste unităţi au fost de 19 divizii de tancuri, iar în total vigoare Barbarossa a avut aproximativ 3.000 de tancuri, 7.000 piese de artilerie, avioane şi 2500. Acesta a fost în vigoare forţă de invazie mai mare şi mai puternic din istoria omenirii. Puterea germanilor a fost crescut în continuare cu mai mult de 30 de divizii de trupe finlandeze şi română.
Uniunea Sovietică a avut de două ori sau poate de trei ori numărul de ambele rezervoare şi aeronave ca germanii au avut, dar aeronavele lor cea mai mare parte au fost depăşite. Tancurile sovietice au fost aproximativ egale cu cele ale germanilor, cu toate acestea. Un impediment mai mare la şansele lui Hitler de victorie a fost că Serviciul de Informaţii german a subestimat rezervele de trupe care Stalin ar putea aduce până la adâncimi de URSS, germanii corect estimat că au existat aproximativ 150 de diviziuni, în părţile vestice ale URSS şi a socotit că 50 mai mult s-ar putea fi produsă. Dar de fapt, sovieticii au adus mai mult de 200 de divizii proaspete de la mijlocul lunii august, facand un total de 360. Consecinţa a fost că, deşi germanii au reuşit să zguduie armatele sovietice originale de tehnica superioara, au găsit calea lor, apoi blocate de cele proaspete. Efectele de greşeli de calcul au crescut deoarece o mare parte din luna august a fost irosită în timp ce Hitler si consilierii sai au avut argumente lungi, ca la ce curs ar trebui să urmeze, după victoriile lor iniţiale. Un alt factor în calculele germanilor ", a fost pur politică, deşi nu mai puţin greşit, ei credeau că în termen de trei până la şase luni de la invazia lor, regimul sovietic s-ar prăbuşi din cauza lipsei de sprijin intern.Iniţială ofensivă
De actualitate cu privire la mobilizarea poporului sovietic asupra invazia de către Germania, 1941. [De credit: imagini de curtoazie stoc Biblioteca de Film WPA] Scene din Asediul de Leningrad, 1941. [De credit: imagini de curtoazie stoc Biblioteca de Film WPA] Pe 22 iunie 1941, ofensiva germană a fost lansată de către grupuri de armată în trei comandanţi aceleaşi ca şi în invazia din Franţa în 1940. La stânga (nord), un grup de armata sub generalul Wilhelm von Leeb lovit din Prusia de Est în statele baltice spre Leningrad (acum Sankt Petersburg). La dreapta (sud), un alt grup de armată, în conformitate cu Gerd von Rundstedt generalul, cu un grup blindat în Gen Paul Ludwig von Kleist, sa majorat de la sudul Poloniei în Ucraina faţă de Kiev, unde a fost la roata sud-est de coastele Marea Neagră şi Marea Azov. În sfârşit, în centru, la nord de Mlaştinile Pripet, lovitura principala a fost emis de către grupul de generalul Fedor von Bock a armatei, cu un grup armat în conformitate cu generalul Heinz Guderian şi un alt sub generalul Hermann Hoth, impingandu-northeastward la Smolensk şi Moscova.
În iunie 1941, diviziile germane blindate rula adânc în Uniunea Sovietică, dar de iarnă vor găsi ... [de credit: Encyclopædia Britannica, Inc] invazie a lungul unui 1800 de mile (2.900 km), fata a luat conducerea sovietică complet prin surprindere şi prins Armata Roşie într-o stare nepregătiţi şi parţial demobilizat. Ca parte din flancul sudic al grupului lui Bock, tancurile lui Guderian a concurat 50 de mile (80 km), dincolo de frontieră în prima zi a invaziei şi au fost la Minsk, 200 de mile (320 km) dincolo de ea, pe 27 iunie. La Minsk au convergente cu tancuri Hoth lui, care a atacat din flancul nordic, dar de infanterie Bock nu a putut urmări până destul de repede pentru a completa încercuirea trupelor sovietice din zonă, deşi 300.000 de prizonieri au fost luate în remarcabil, o mare parte a forţelor sovietice a fost în măsură să scape de la est. Armatele sovietice au fost stângaci manipulat şi frittered puterea lor de rezervor de deplasare în acţiuni cum ar fi faptul că treptat a francez în 1940. Dar trupele sovietice au luptat izolate, cu o încăpăţânare pe care francezii nu au demonstrat, şi rezistenţa lor a impus o frână în continuare pentru a bloca centre rutier de lungă durată, după valul german a trecut le-a cuprins. Rezultatul a fost similară atunci când rezervoarele de Guderian a lui, care au traversat râul Nipru la 10 iulie, a intrat Smolensk şase zile mai târziu şi convergente cu tracţiune Hoth, prin Vitebsk; 200.000 de prizonieri sovietici au fost luate, dar unele forţe sovietice au fost retrase de la capcana la linia de Desna, si un buzunar mare de rezistenţă pune în spatele armurii german. Până la mijlocul lunii iulie, în plus, o serie de furtună au fost de cotitură pe drumurile nisipoase ruse în noroi colmatarea, pe care vehiculele cu roţi de transport germane din spatele tancurilor ar putea face progrese decât foarte lent. Germanii, de asemenea, a început să fie afectată de politica de pământ ars, adoptat de către sovietici în retragere. Trupele sovietice au ars culturi distruse, poduri, fabrici şi evacuaţi în faţa atacului german. Întreaga oţel şi plante muniţii în porţiuni vestice ale URSS au fost demontate şi transportate pe calea ferată către est, în cazul în care acestea au fost puse din nou în producţie. Sovieticii, de asemenea, distruse sau evacuate în cea mai mare parte a materialului rulant (vagoane), privând astfel germanii de utilizare a sistemului feroviar sovietic, deoarece calea ferata sovietic a fost de un ecartament diferit de cel al liniei germane şi a materialului rulant german a fost, prin urmare, inutilă pe ea.
Tancurile germane în Uniunea Sovietică pregăteşte pentru un atac, ca parte a Operatiunii Barbarossa, 21 iulie, ... [Credit: AP] Cu toate acestea, până la jumătatea lunii iulie, germanii au avansat mai mult de 400 de mile (640 km) şi au fost doar 200 de mile (320 km) de la Moscova. Ei au avut încă suficient timp pentru a face câştiguri decisive, înainte de debutul de iarna, dar au pierdut ocazia, în primul rând din cauza argumentelor parcursul lunii august, între Hitler şi OKH cu privire la destinaţia direcţiile următoare de acolo. Întrucât OKH Moscova a propus ca obiectiv principal, Hitler a vrut efort major de a fi direcţionat sud-est, prin Ucraina şi bazinul Doneţ în Caucaz, cu un leagăn minor northwestward împotriva Leningrad (pentru a converge cu Leeb de Grupul de Armate).
În Ucraina, între timp, Rundstedt şi Kleist a făcut de lucru scurt de apărare mai importante sovietice, deşi mai puternic din urmă ar fi fost. Un nou sovietic la sud fata de Kiev, a fost rupt de la sfârşitul lunii iulie, şi în două săptămâni următoare germanii măturat până la gura de la Marea Neagră ale râurilor Bug şi Nipru, de a converge cu ofensiva simultană din România. Kleist a fost apoi obligat să roata spre nord din centrul Ucraina şi Guderian la sud de Smolensk, pentru o miscare cleste în jurul valorii de fortele sovietice din spatele Kiev, de la sfârşitul lunii septembrie ghearele ale mişcării încercuire a prins 520.000 de oameni. Aceste înconjurarea gigantice au fost parţial vina inepte comandanţii sovietici mari şi, parţial, vina lui Stalin, care, ca comandant şef anulate incapatanare sfatul generalilor săi şi a ordonat armatei sale să stea şi să lupte în loc de a le permite să se retragă spre est şi să se regrupeze în curs de pregătire pentru o contraofensivă.Acţiuni ulterioare
Ca de iarna se apropia, Hitler a oprit Leeb conduce spre nord pe marginea din Leningrad. El a ordonat Rundstedt şi Kleist, cu toate acestea, să apăsaţi pe la Nipru spre Don şi Caucaz. Bock, între timp, a fost să reia avansul la Moscova.
Liderul sovietic Iosif Stalin, abordarea trupe în Piaţa Roşie, la Moscova, pe 7 noiembrie 1941, cerând ... [de credit: imagini de curtoazie stoc WPA Film de la Biblioteca] avans reînnoit Bock a început pe 2 octombrie 1941. Perspectivele sale uitat luminos atunci când armatele Bock a adus de pe o incercuire mare în jurul valorii de Vyazma, în cazul în care mai mult de 600.000 de trupele sovietice au fost capturaţi. Care au părăsit germanii momentan cu o cale aproape clar la Moscova. Dar lupta Vyazma nu a fost finalizată până la sfârşitul lunii octombrie, trupele germane s-au obosit, iar ţara a devenit o mlaştină ca vremea sa înrăutăţit, şi forţe proaspete sovietice a apărut în cale germanilor ", aşa cum au plodded încet înainte. Unele dintre generalii germani a vrut să rupă ofensiva şi să ia o linie de iarna adecvat. Bock, dar a vrut să apăsaţi pe, crezând că sovieticii au fost pe punctul de colaps, în timp ce Brauchitsch şi Halder avut tendinta de a de acord cu punctul său de vedere. Ca, de asemenea, conforme cu dorinta lui Hitler, el a făcut nici o obiecţie. Ispita de la Moscova, acum atât de aproape, în faţa ochilor lor, a fost prea mare pentru oricare dintre liderii mai înalte pentru a rezista. La 2 decembrie un efort suplimentar a fost lansat, iar unele detaşamente germane pătruns în suburbiile Moscovei, cu toate acestea, în avans ca un ansamblu, a avut loc în pădurile care acoperă de capital. Care rezultă din aceasta ultima faza a ofensivei germane de mare a fost în parte din cauza efectelor de iarna din Rusia, temperaturile sub zero de la care au fost cele mai severe în câteva decenii. În octombrie şi noiembrie, un val de cazuri de degerături au decimat trupele prost îmbrăcate germane, pentru care dispoziţiile de haine de iarna nu ar fi fost făcută, în timp ce la rece gheaţă a paralizat transportul germanilor "mecanizat, tancuri, artilerie, şi aeronavelor. Sovieticii, prin contrast, au fost bine îmbrăcat şi au avut tendinta de a lupta mai eficient în timpul iernii decât a făcut germanii. Prin acest timp victime germane au montat la niveluri care au fost nemaiauzit în campaniile împotriva Franţei şi Balcani, până în noiembrie germanii au suferit aproximativ 730.000 de victime.
În Kleist de sud au ajuns deja la Rostov-na-Donu, poarta de acces in Caucaz, pe 22 noiembrie, dar au epuizat cisterne pentru combustibil săi în acest sens. Rundstedt, văzând locul de a fi insuportabilă, a vrut să-l evacueze, dar a fost respins de către Hitler. O contraofensiva sovietica Rostov recucerit pe 28 noiembrie, şi Rundstedt a fost eliberat din comanda sa patru zile mai târziu.
Ca unitatea germană împotriva Moscovei slăbit, comandantul sovietic de pe faţă la Moscova, generalul Gheorghi Jukov Konstantinovich, pe 6 decembrie a inaugurat contraofensiva primul mare, cu lovituri împotriva dreptul Bock în Yelets (Elets) şi sectoarele de Tula, la sud de Moscova, şi faţă de centrul său, în Klin şi Kalinin (acum Tver) sectoare, la nord-vest. Prelevările de trupe Siberiei, care au fost luptatori extrem de eficiente în vreme rece, au fost folosite pentru aceste ofensive. A urmat o lovitură de la stânga germană, în sectorul Velikiye Luki, şi contraofensiva, care a luat forma în curând de o convergenţă triplu faţă de Smolensk, a fost sustinuta pe tot parcursul iernii 1941-1942.
Operaţiunea Barbarossa a început să esec în august 1941, şi de eşecul său a fost de brevet atunci când a început contraofensiva sovietică. Deşi Armata Roşie a avut pierderi mai mari decât germanii în timpul campaniei, incapacitatea forţelor germane de a învinge Uniunii Sovietice a marcat un regres semnificativ pentru efortul militar german.