miercuri, 21 martie 2012

Infidelitatea

Infidelitatea este un moment de cumpana in viata fiecaruia dintre noi, unele cupluri se destrama, iar altele, din varii motive, isi continua viata ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Oricat de solida ar fi argumentatia pentru care ai ales sa ramai langa el, nu este chiar atat de usor sa treci peste aceasta “aventura”, caci, cel mai adesea, este mai comod sa ierti decat sa uiti. Exista insa cateva trucuri care te vor ajuta sa depasesti mai confortabil aceasta experienta si perioada relativ dificila.

Nu lasa sa te domine primul impuls
Cand afli neplacuta veste, oricat de dificil ti-ar fi sa iti stapanesti pornirile, incearca sa nu-ti pierzi auto-controlul si ramai calm. Mai bine evita orice forma de comunicare pe moment, pentru ca s-ar putea sa reactionezi intr-un fel pe care, ulterior, sa-l regreti. Acorda-ti timpul necesar, pentru a-ti stapani revolta si a evita rabufnirile furiei de moment. Daca locuiti impreuna, v-am sugera sa incercati sa va evitati, pe cat posibil, doua-trei zile, limitandu-va la dialoguri strict necesare, chiar formale. Astfel nu vor iesi scantei!
Analizati impreuna subiectul celor intamplate
Dupa trecerea acestor zile de “tacere”, respectiv dupa o analiza “la rece” a evenimentului in cauza, stabileste o intrevedre cu el. Este important sa alegi timpul si locul potrivit acestei abordari, sa creezi atmosfera de intimitate necesara. Conversatia trebuie sa se deruleze in termenii unei negocieri, pentru ca, in functie de finalitatea acestui dialog, va depinde ce decizie vei lua mai tarziu. Fa-l sa inteleaga ca te-a ranit, ca ti-a zdruncinat increderea in el si ca, daca doriti sa ramaneti un cuplu in continuare, eforturile trebuie depuse de ambele parti.
Descoperiti motivul infidelitatii
Desi faptul este deja consumat, incearca, pe cat posibil, sa afli ce l-a determinat sa apeleze la aceasta “manevra”, ce motive au stat in spatele acestei infidelitati. S-ar putea sa realizezi ca nu-i revine exclusiv lui intreaga culpa, s-ar putea sa descoperi ca ai si tu partea ta de vina. Poate ca nu i-ai acordat destula atentie, poate ca pe undeva a survenit o ruptura intre voi, fapt care i-a inoculat sentimentul insecuritatii si al instrainarii. Dar, totodata, fa-l sa inteleaga ca n-o sa-i ierti aceste “iesiri” la nesfarsit.
Evita eternele reprosuri
Daca in urma discutiei ai decis sa-l ierti, inseamna ca acest subiect este inchis. Cel putin teoretic, pentru ca practic, mai ales afectiv si emotional, este destul de dificil sa stergi cu buretele asa ceva, si, pentru ca mintea ar putea sa-ti mai joace uneori “feste”, subconstientul facandu-si “datoria”, mai ales in momentele tensionate, evita sa mai aduci pe tapet acest subiect. Reprosurile repetate l-ar putea indeparta din nou de tine, iar eforturile depuse de amandoi in sensul refacerii relatiei voastre se vor dovedi a fi fost inutile.
Punct. Si de la capat…
Daca povestea voastra de dragoste are si continuare, canalizati toate energiile sa fie cu final fericit, cu happy-end. Redescoperiti-va si acordati mai multa importanta timpului pe care il petreceti impreuna, incercati sa va satisfaceti reciproc diversele mici placeri sau sa va implicati mai intens in hobby-urile personale. Desi nu este o experienta tocmai placuta, infidelitatea partenerului este totusi o experienta de viata, din care poti trage multe invataturi. Cea mai importanta este ca, fara respect, cu toate paleta implicatiilor pe care le presupune notiunea, relatia de cuplu nu poate dura.