marți, 13 martie 2012

Caderea Lui Lucifer


Provevrbe 16:18 - Cuvantul   intelepciunii  ne  spune  ca  inaitea   pieirii   merge   mandria, si  trufia  inaintea  caderii.  Iar vanitatea inseamna dorinta de afirmare  a ta  insuti  nimeni nu e mai  bun  ca  tine, nimeni nu poate face ce faci tu, numai tu esti cel care  meriti  totul, tu esti singurul  sfant  de  pe planeta si nimeni niciodata nu va fi asa bun ca tine, pentru ca  tu esti singurul, adica o vedere foarte deplasata si egocentrista.
Iov 15:25-27 - Astfel urmarit de acest gand si avand aproape toate lucrurile  la dipozitia  sa Lucifer  concepe  un  plan  diabolic  pentru  a-L detrona  pe Dumnezeu. In acest plan de la inaltimea  spirituala  la care se  afla el  momeste si atrage alaturi de el prin inselaciune si pe alti  ingeri  care  dupa  cum  vedem  in  Biblie  ocupau  unele functii inalte ( 1 Pet.2:4 ), este foarte  probabil  ca  la  fel  ca  in  scena  Absalom  contra  lui  David si Lucifer sa fi promis anumite  lucruri  acestor  ingeri  daca  el ar fi ajuns dumnezeu, in schimbul alaturarii lor si a ajutorului lor in acesta actiune deosebit de vicleana de detronare.
Odata  conceput  acest plan Biblia  ne  arata  ca  Lucifer  l-a  atacat pe Dumnezeu cu toata puterea si cu toata viclenia de care el putea sa dispuna in acel timp, banuind  ca i-L  i-a  pe Dumnezeu prin surprindere. Dar Dumnezeu care cunoaste toate lucrurile pentru ca  El  le-a creat se putea sa nu cunoasca si acest lucru ?.  Bineinteles ca il cunostea. Este  posibil ca  aceasta lupta sa fi inceput chiar in sala tronului, deoarece el era heruvim si deci avea acces acolo si de acolo banuia ca iL poate surprinde pe Dumnezeu cumva fara aparare.

Isaia 14:12,15 - Dar  acest  atac  teribil  de  viclean planuit de Lucifer pentru a-L detrona pe Dumnezeu nu reuseste. Si oricum nu ar fi reusit. Astfel Lucifer a planuit si executat  primul atentat din univers care il avea ca tinta tocmai pe Cel ce a creat acest univers, pe Dumnezeu. Biblia  nu  ne  descopere  prea  multe  in  privinta  aceasta,  dar e usor de inteles ca de acest atentat  pus  la cale de Lucifer,  Dumnezeu stia  deja  si  nu  l-a  putut  lua prin surprindere. De asemeni se poate intelege usor ca nu  a putut sa il atinga sau sa Il raneasca pe Dumnezeu.
Desi  planul  lui  Lucifer  a  esuat,  totusi  se  pare  ca  in  aceasta  confruntare  a  existat  o dezvaluire deosebita de forte, ceea ce noi numim razboi. Lucifer  nu  reuseste si acum planul sau ascuns este descoperit oficial. In consecinta el este  alungat  din  cerurile  lui  Dumnezeu  si aruncat  pe  pamant adica  undeva  in inaltimile pamantului. Numele  lui de " Lucifer" este schimbat  in  Satan  adica - adversarul - si  din  arhanghel  de lumina si de la cea mai  mare desavarsire el ajunge a fi acum, intuneric.